vj

Hoe Vastgoedjournaal.nl al jaren stevig groeit in bereik, abonnees en omzet

Vastgoedjournaal is sinds de oprichting in 2009 uitgegroeid tot hét medium van de vastgoedsector. Met 130.000 unieke bezoekers per maand en ruim 40.000 nieuwsbriefabonnees is Vastgoedjournaal niet weg te denken voor iedereen die in de vastgoedsector actief is. Behalve voor dagelijks nieuws en achtergronden, kunnen bezoekers van Vastgoedjournaal er terecht voor aanvullende diensten en zich aanmelden voor de vele congressen die het jaarlijks organiseert.

• Uitgegroeid tot nummer 1-website van de vastgoedsector

• 130.000 unieke bezoekers per maand

• 40.000 nieuwsbrief abonnees

• 25.000 geregistreerde gebruikers

De uitdaging

Mede door de beperkingen van bestaande open-source oplossingen besloot Vastgoedjournaal.nl een nieuwe digitale weg in te slaan. Het toenmalige Wordpress-platform was niet stabiel genoeg om de toenemende bezoekersstroom te verwerken en werd naarmate de organisatie groeide te ingewikkeld qua beheer om de ambities waar te maken. "We wilden een website waar verschillende soorten content gepubliceerd kunnen worden, waar bezoekers tot relaties geconverteerd worden, gemakkelijk een abonnement kunnen afsluiten en vervolgens toegang kunnen krijgen tot exclusieve delen van de website. Anonieme en nieuwe bezoekers en zoekmachines als Google moeten zich tegelijk ook nog steeds welkom voelen", legt John Kerkhoven, oprichter en uitgever van Vastgoedjournaal.nl uit.

De oplossing

In goede samenwerking met Vastgoedjournaal is er veel aandacht besteed aan het indelen en aanpassen van de website naar een geheel eigen look. De website is gebaseerd op Newsroomie.com en biedt Vastgoedjournaal één geïntegreerde oplossing. "Om de grootste website in de professionele vastgoedsector te worden, is het opbouwen van een groot bereik onder de doelgroep belangrijk. Via een gratis nieuwsbrief wordt dagelijks het nieuws uit de sector per e-mail verspreid. Daarnaast wordt op goed getimede momenten push notificaties verzonden naar website bezoekers, bijvoorbeeld bij breaking news", aldus Kerkhoven. Het zorgt er voor dat Vastgoedjournaal een directe band met haar doelgroep opbouwt en voor het verkeer niet afhankelijk is van externe kanalen.

Zodra bezoekers gegevens achter laten, wordt er voor het een relatieprofiel opgebouwd. Een relatieprofiel kan worden gekoppeld aan een gebruikersaccount, zodat gebruikers met één login laagdrempelig bestellingen kunnen doen en toegang kunnen krijgen tot verschillende exclusieve secties. Denk aan diensten zoals nieuwsartikelen, het nieuwsarchief, het kunnen uitnodigen van collega’s of maatwerkproducten zoals Beleggersregister, Bedrijvenregister en vacaturebank. Vervolgens kunnen er handmatig of automatisch facturen en offertes gestuurd worden. Het team van Vastgoedjournaal.nl heeft vanuit een dashboard altijd realtime inzage in omzetcijfers en abonnee-aantallen.

Daarnaast wordt ook het advertentiemodel benut. Vastgoedjournaal.nl biedt organisaties de mogelijkheid om met een banner onder de aandacht van de vastgoedsector te komen. Binnen de website bevinden zich een aantal marketing zones, waar bannercampagnes kunnen worden ingepland. De statistieken zijn als onderdeel van de uitgebreide rapportages van het platform inzichtelijk in Analytics, zodat behalve uitgebreide rapportages over het gedrag van bezoekers ook inzichtelijk is welke bannerposities het meest waardevol zijn en deze informatie richting adverteerders kan worden verstrekt.

Het resultaat

Vastgoedjournaal wordt maandelijks door 130.000 unieke bezoekers bezocht en met mooie groeipercentages groeit Vastgoedjournaal ieder jaar stevig door in zowel geregistreerde gebruikers, abonnees als jaaromzet. Met de continue doorontwikkeling van het achterliggende platform is Vastgoedjournaal er ook komende jaren van verzekerd dat het voorop blijft lopen qua mogelijkheden en haar positie als toonaangevend (online) medium verder kan uitbouwen.

John Kerkhoven: "Dankzij onze prettige samenwerking met Newsroomie.com kunnen we ons richten op de groei van onze organisatie, op het maken van content en organiseren van evenementen. Het team van Newsroomie.com levert meer dan je verwacht. Ze denken mee, zijn altijd bereikbaar en zorgen ervoor dat we een state-of-the-art platform en alle benodigde tools hebben om een maximaal bereik, impact en conversie te behalen."


Verhaal delen

Newsroomie

Newsroomie.com is hét platform voor contentmakers en uitgevers om content via verschillende kanalen onder de aandacht van hun doelgroep te brengen en hun bereik te vergroten.

Onze privacyverklaring

© 2024 WebConcern b.v.

Contact

Telefoon: +31 23 23 020 24
Email: info@newsroomie.com

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe Newsroomie features en inzichten van vooruitstrevende uitgevers en contentmakers? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies om de best mogelijke ervaring te bieden. Lees meer